Voor dat we van start gaan nog even dit

Let your energy flow

“The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new”

Met deze prachtige quote van Socrates wil ik de eerste module beginnen. Om er voor te zorgen dat jouw energie weer gaat stromen en jij weer kan genieten van eten zonder schuldgevoel gaan we het “vechten” los laten en gaan we kijken wat er voor nodig is om dit op een leuke manier te bereiken.

We denken vaak dat we beginnen met het opstellen van een doel. Echter wil ik juist beginnen met datgene wat voor je doel komt. Want waar sta je nu? Wat is je vertrekpunt? Hoe zit je er nu bij? Dat is wat we in deze gaan achterhalen, zodat we volgende week jouw doel kunnen bepalen.

Als je je doel wilt behalen moet je ontzettend veel keuzes maken.
Iedere dag opnieuw.
En 1 van de belangrijkste keuzes die je dient te maken is kiezen voor jezelf.

Ik weet dat dat knap lastig is, zeker in het begin. 
De reden dat ik een hele module (3) gewijd heb aan JOU en je geregeld zal vragen wat je in de loop van de week voor jezelf wilt gaan doen. Weet dat je ook hierin ten alle tijden mijn hulp mag inschakelen. Ik ben slechts een appje verwijderd.

Voordat we gaan kijken waar je nu staat wil ik je uitleggen waarom jij doet wat je nu doet om je doel te behalen en jij je schuldig voelt wanneer je een stuk chocolade hebt gegeten en weinig energie ervaart. Want waar komt dat eigenlijk vandaan?

Zeer waarschijnlijk heb jij of iemand om je heen wel eens een dieet gevolgd. En heel kort: dit is precies de reden dat jij nu een verstrooide relatie met eten hebt en je je als maar schuldig voelt als je ongezond of te veel gegeten hebt.

Dat klinkt heel lullig maar als we naar de maatschappij kijken dan zien we dat we in een dieetcultuur leven. Dus voel je absoluut niet schuldig over het feit dat je je schuldig voelt, het is eigenlijk heel normaal.

We leven in een cultuur waarbij we op jonge leeftijd al leren dat voeding of goed of fout is en waarbij we geloven dat je een crashdieet nodig hebt om af te vallen. Dat is wat we altijd gezien hebben en voor waarheid hebben aangenomen.

Je zou denken dat het werkt, zo’n dieet,  want iedereen heeft het erover, maar het tegendeel is waar.

De reden dat we diëten helemaal niet volhouden is omdat ze:
– Producten verbieden.
– Doen alsof feestjes, vakanties en vrienden niet bestaan.
– Geen leefstijl hanteren die bij jouw past. Zo’n dieet is dus vaak een tijdelijke truc.
– Maken je afhankelijk van hun producten (poeders, pillen en shakes)
– Spelen totaal niet in op gedragsverandering.

En al dat bovenstaande is de reden dat je veel diëten niet volhoud en terugvalt in oude patronen. Je komt als het ware in een cirkeltje terecht. 

Ik ga jou helpen om uit dit cirkeltje te stappen en je dieet mindset om te buigen naar een fijne leefstijl. Eentje waarbij je zonder oordeel kan genieten van al het eten, je precies weet wat je lichaam nodig heeft en je daardoor veel meer energie gaat ervaren.

Wat ik graag nog even wil benadrukken:

Een doel behalen is niet makkelijk.

Soms lijkt het alsof het bij een ander meteen goed gaat. Maar geloof me, elk doel behalen gaat met vallen en opstaan, bij IEDEREEN! Of je nu wilt afvallen, een diploma wilt halen of wilt leren surfen.

Één stap terug en twee stappen vooruit. Het is een kwestie van herpakken en doorpakken. Vanaf nu zet je je mindset ‘ik wil snel resultaat’ aan de kant en gaan we stapje voor stapje jouw droom resultaat behalen. Hoe kleiner het stapje, hoe groter het resultaat.

Ik weet dat er nu een stemmetje in jou hoofd zegt dat dit niet waar is en die mag je meteen de mond snoeren.

Zie onderstaande afbeelding dat precies laat zien hoe een doel behalen gaat. De meeste mensen stoppen al bij de derde trede. Jij dit keer niet! Samen zorgen we ervoor dat jij het topje van de berg zult behalen! Ik weet dat jij het kan! Maar wanneer je het moeilijk krijgt ben ik er voor je!

Aan de hand van onze gesprekken, de oefeningen en de modules uit deze omgeving gaan we aan de slag om te kijken wat jij nodig hebt om jouw doelen te gaan behalen.

Ik vind het belangrijk dat het precies is wat bij jou past. Geef dus vooral aan waar je lekker op gaat en waar je meer moeite mee hebt.

Nu je dit weet is het tijd om te gaan kijken waar je nu staat. Dus vink deze module af als voltooid zodat we kunnen gaan kijken waar jouw startpunt is.

×
×

Winkelmand