Hoe sta je er nu voor?


Hey!
Voordat we aan de slag gaan met het programma gaan we eens kijken hoe je er nu voor staat en vanaf waar wij samen het startpunt gaan maken.

Daarom wil ik je vragen om de week voordat het programma van start gaat om 5 dagen een eetdagboek bij te houden.

Yup. Je las het goed, een eetdagboek.

Een eetdagboek invullen maakt je bewuster van je eetpatroon. Daarmee zie je precies hoeveel je eet, welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en of je wat aan je eetpatroon moet veranderen.

Een voedingsdagboek is een goed naslagwerk gebaseerd op jou persoonlijke keuzes en voorkeuren. Vanaf hier kun je namelijk aan de slag om nieuwe gewoontes aan te gaan leren.

Vul voor minimaal 2 weekenddagen en 2 werkdagen het dagboek in. Zo kunnen we achterhalen of er verschillen zitten in bepaalde dagen.

Je kunt een eetdagboek heel makkelijk bijhouden via de app My Fitness Pal.

Wanneer je in de app vrienden wordt met mij kan ik met je mee kijken naar je voedingsschema.

Hoe word je vrienden?

Ga naar:

> Meer
> Vrienden
> + toevoegen
Je kunt me toevoegen via mijn email adres: rowan.veltkamp@gmail.com

Vervolgens ga je terug naar meer
> Privacy centrum
> Instellingen voor delen en privacy
> logboek delen, deze zet je op alleen vrienden

Tips voor het invullen van het dagboek:

  • Noteer deze dagen echt alles wat je eet en drinkt. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk dat je alles noteert in het voedingsdagboek, dus letterlijk elk glaasje water, elk snoepje, elk klontje suiker in de thee, de boter die je op je brood smeert, de olijfolie waar je in bakt etc. Smokkel niet, daar heb je natuurlijk alleen maar jezelf mee.
  • Schrijf alles meteen op. Begin met het tijdstip wanneer je iets eet of drinkt. Direct opschrijven voorkomt dat u dingen vergeet te noteren.
  • Schrijf de hoeveelheden zo nauwkeurig mogelijk op. Dus niet: avondeten: een bord aardappelen met snijbonen en kipfilet. Maar wel: 200 gram gekookte aardappelen met 2 opscheplepels snijbonen en 75 gram kipfilet.
  • Geef zo precies mogelijk aan welke variant je neemt. Dus niet: twee boterhammen met kaas. Maar wel: twee volkoren boterhammen, besmeerd met margarine en op elke boterham een plak 40+ kaas van 15 gram. Ook niet: een glas melk. Maar wel: een glas halfvolle melk. Kijk ook goed op de verpakkingen, de productnaam staat er altijd op en gebruik een keukenweegschaal als je niet precies weet hoeveel het is. Noteer vooral ook alle kleine hapjes en drankjes tussendoor.
  • Welke dagen kies ik? De meeste mensen eten in het weekend anders dan door de week. Vul het voedingsdagboek daarom in voor 2 door-de-weekse en 2 weekend dagen naar keuze. Probeer op deze dagen zoveel mogelijk te eten en drinken wat je anders ook eet. Wees eerlijk en laat niets weg.

Ik beloof je 1 ding:

Een eetdagboek bij houden gaan we voor nu alleen de eerste drie weken doen. We starten hiermee omdat ik uit ervaring weet dat veel mensen eigenlijk helemaal niet beseffen wat ze dagelijks eten en drinken en om hoeveel kcal dat gaat.

Ik wil je laten zien op welke hoeveelheid kcal jouw lijf lekker gaat en wat jij nodig hebt om af te vallen of op gewicht te blijven.

Na deze drie weken gaan we persoonlijk bekijken of je er nog even mee verder gaat of dat je overstapt naar het luisteren naar je lichaam.

Ik weet uit eigen ervaring en dat van mijn klanten dat je op den duur precies voelt wanneer je voldoende gegeten hebt en zo word het een gewoonte. Mits je luistert naar je lichaam. Je hoeft dus niet jaren lang calorieën te tellen. Wat je hiermee doet is zorgen voor gedragsverandering en luisteren naar je lichaam.

Ik snap heel goed dat het al een hele omschakeling zal zijn en heb daarom speciaal voor jou al 2 voorbeeld weekmenu’s gemaakt zodat je direct en makkelijk aan de slag kunt gaan om je streefgewicht te gaan halen. Deze ontvang je in de eerste week van het programma. Eerst mag je even zelf aan de slag.

Succes met het invullen en tot snel!

×
×

Winkelmand