9.4 Vakanties

Let’s get ENERGIEKER & SLANKER

YAY VACAY!

Nog zo eentje waarbij we van te voren al een beetje stress krijgen: vakanties. Maar ook op vakantie kun je bewuste keuzes maken.

We zeggen altijd ‘ik wil niet moddervet terugkomen’, maar draai dat om naar ‘ik wil niet energieloos terug komen’.

Hieronder wat tips voor op vakantie. Daarnaast kun je eerdere tips die onder uiteten en feestjes staan natuurlijk ook gebruiken.

  • Kies voor een lekker en verzadigd ontbijt. Je weet inmiddels dat dit snaaien voorkomt.
  • Neem tussendoortjes mee voor onderweg om te voorkomen dat je trek krijgt.
  • Probeer jezelf zoveel mogelijk te houden aan je normale ritme van 3 keer per dag eten: ontbijt, lunch en diner. Zo kun je voorkomen dat je ongemerkt de hele dag eet, en misschien wel meer dan je wilt.
  • Beweeg: Wandelen, fietsen, waterfietsen, kanou00ebn, surfen, tafeltennissen, badmintonnen, frisbeeu00ebnu2026 Leuke vakantieactiviteiten die nog gezond zijn ook!
  • Zorg dat je voldoende drinkt. Houd 2 liter per dag aan. Zeker in een warm land.
  • Proef de lokale keuken. Waar je ook bent kijk goed om je heen wat er lokaal te krijgen is. Zijn er producten die vers van/uit het land komen? Probeer deze uit. Ik heb veel gereisd en bijna overal zijn groenten en fruit volop te krijgen. Wees nieuwsgierig en probeer vooral ook nieuwe producten uit zolang ze er natuurlijk en onbewerkt uitzien.
n

Zoals ik aan het begin al zei: Een avondje uit eten, een stuk taart eten of ergens een borrel drinken betekent niet dat je gelijk een kilo zwaarder zal worden.

n

Aankomen gebeurt alleen als je structureel te veel eet en drinkt dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Ik heb liever dat je geniet dan dat je stress krijgt van een etentje en een avondje stappen.

Dus kortom geld ook hier: Geniet en kies waar je zin in hebt!

n
×
×

Winkelmand