8.3 Wheel of life

Let’s get ENERGIEKER & SLANKER

If not now, when?

Het is tijd om even te reflecteren. Want wat hebben de afgelopen weken jou gebracht, loop je nog steeds in de goede richting naar jouw doel of moet er hier en daar wat bijgeschaafd worden.

Aan de hand van de Wheel of Life wil ik je uitnodigen om eens van een afstandje te kijken naar jezelf.

De Wheel of Life is een cirkel op papier dat bestaat uit verschillende stukken die onderdelen uit jouw leven symboliseren. Aan de hand hiervan kan je bepalen welke onderdelen in je leven aandacht en verbetering nodig hebben om in balans te komen of te blijven.

Je kunt de onderdelen uit de Wheel of Life een beetje zien als puzzelstukjes die je nodig hebt in je leven. Voor iedereen geld weer een andere grote van het puzzelstukje, dat betekent dat voor iedereen een ander onderdeel voor balans zorgt. De onderdelen waar wij naar gaan kijken zijn: gezondheid, liefde, geld, relaties, persoonlijke groei, emoties, werk en ontspanning/plezier.

Gezondheid
Je gezondheid bepaald voor een groot gedeelte hoe jij de dag door komt, of je de dingen kunt doen die je graag doet en in hoeverre jij de regie over je leven hebt. Je gezondheid hangt hand in hand met je gelukkig te voelen.

Liefde
Misschien wel een van de belangrijkste elementen in een gelukkig leven: liefde. Te beginnen bij liefde voor jezelf. Hoe jij jezelf ziet heeft een uitwerking op hoe je je voelt. Daarnaast is liefde ontvangen en geven een van onze basisbehoefte.

Geld
Ze zeggen wel eens ‘geld maakt niet gelukkig’ maar te weinig geld of niet weten wat je met je geld kan doen kan stress opleveren.

Relaties
Ik denk dat ik wel kan zeggen dat wij mensen kudde dieren zijn. Wij mensen hebben sociale contacten nodig. Vrienden en familie die er voor je zijn in leuke maar ook in slechte dagen. Ze zeggen zelfs dat de mensen met goede sociale contacten langer leven. 

Persoonlijke groei
Wij mensen willen groeien en ontwikkelen, daar halen we voldoening uit. Jezelf af en toe uitdagen kan daarom erg waardevol zijn. 

Emoties
Hoe voel je je dagelijks op dit moment. Je emoties geven goed weer of je lekker in je vel zit of dat je daar wat verandering in kan brengen.

Werk
Een baan hebben waar je voldoening uit haalt is erg belangrijk, we zijn er soms vaker dan dat we thuis zijn dus alleen maar werken om ervoor te zorgen dat er brood op de plank komt gaat hier niet op.

Ontspanning/plezier
Ontspanning, de tegenhanger van stress. We hebben het allemaal nodig maar vergeten het des te vaker. Hoe staat het er bij jou voor? Is dit voor jou in balans? Het is belangrijk voor je mentale en lichamelijke gezondheid om af en toe even te ontsnappen uit het drukke dagelijkse leven.

Laten de Wheel of Life gaan invullen en kijken hoe jij ervoor staat. 


Klik hier om naar oefening 15 te gaan

×
×

Winkelmand