8.1 Zelfliefde

Let’s get ENERGIEKER & SLANKER

Ik hou van mij! Ik hou van mij! Ik hou van mij!

Zeg het maar eens tegen jezelf!

We doen het te weinig namelijk.

Je herkent vast wel een van deze gedachten:
“Als ik 5 kilo kwijt ben, dan ben ik pas tevreden”
“Pas als ik slanker ben, ben ik meer waard”
“Ik ben veel te bleek om in bikini naar het zwembad te gaan”

Wat er op neer komt dat je vaak het gevoel hebt dat je nooit goed genoeg bent.

En voordat ik hierop verder ga wil ik je graag een onderzoek uit Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics laten zien:

Er werden 2 groepen gevormd. De ene groep leefde volgens het principe “health at every size” en de andere groep moest zich aan een streng dieet houden. Beide groepen verloren gewicht maar de groep die zich strikt aan het dieet heeft gehouden kwam net zo snel weer aan en lieten op de langere termijn weinig gezondheidsverbeteringen zien.

Hiermee wil ik nogmaals laten zien dat er veel meer nodig is dan een streng dieet om blijvend af te vallen.

WAT JIJ GELOOFD WORD WAARHEID.

Ja in koeienletters. Want het is echt zo. Daarom word het tijd om jezelf te gaan geloven. Praat tegen jezelf alsof je je eigen beste vriendin praat.

Praat tegen jezelf alsof je je doelen al behaald hebt.

Want welk persoon ben je dan?

Nog steeds die mooie dappere vrouw in mijn ogen kan ik je vertellen.
Maarja, het is nou eenmaal zo dat wat een ander verteld niet zoveel zegt.

Je kunt je wel geliefd voelen door anderen en weten dat een ander je prachtig vind maar uiteindelijk draait het om je eigen gevoel.

Ik geloof heel erg in wat je aantrekt krijg je terug. Wanneer je nooit tevreden bent met je lichaam geef je als het waren een signaaltje af aan het universum dat er op dit moment iets niet goed is. Wanneer jij dus iedere x in die teleurstellings/niet goed genoeg modus blijft hangen, krijg je hem ook iedere keer terug.

En nu klinkt dit allemaal natuurlijk heel mooi, alsof je jezelf vanaf nu liefhebt. Helaas werkt dat niet zo. Dit heeft tijd nodig. Zeker als je al jaren last hebt van een negatief zelfbeeld en overgewicht.

We gaan stap voor stap beginnen, maar wel NU.

Dus download hieronder de oefeningen 16 t/m 20 en doe ze stapje voor beetje, niet allemaal tegelijk en achter elkaar. Laat ze eerst maar eventjes binnen komen!

Met meer eigenliefde kan je liefde makkelijker ontvangen van en oprechter geven aan anderen. En weetje wat leuk is, het werkt aanstekelijk dus andere zullen door het zien van jouw zelfliefde ook meer zelfliefde ontwikkelen.


Klik hier om naar oefening 16-20 te gaan

×
×

Winkelmand