4.5 Wat zegt je lijf?

Let’s get ENERGIEKER & SLANKER

Wat zegt jouw lichaam eigenlijk?

Calorieën tellen, geen koolhydraten meer eten, suiker skippen, eiwitten dieet, paleo, je kunt het zo gek niet bedenken, er is wel een ‘manier’ om snel af te vallen.

Inmiddels weet je waarom deze dieten je niet gaan brengen waar je naar verlangt. Wat er wel voor zorgt dat jij je energieker en slanker gaat voelen is door het luisteren naar je lichaam. Want op welke producten gaat jou lijf eigenlijk lekker? Wat geeft energie en wat kost energie?

We denken vaak dat we gezond moeten eten om meer energie te hebben en om af te vallen. Bij deze haal ik je uit die droom, want een product met een ‘gezond’ imago kan voor jou lichaam totaal anders werken dan voor mijn lichaam.

Denk bijvoorbeeld aan rauwkost. Dit heeft een gezond imago toch? Toch is het zo dat sommige mensen bij het eten van rauwkost darmklachten ervaren en beter zo min mogelijk rauwe groente kunnen eten. Dat kost dus een hoop energie. Zowel lichamelijk als mentaal.

Nu is dit slechts een voorbeeld maar wat ik ermee wil zeggen is dat gezond eten niet over 1 nacht ijs gaat.

Wat mij betreft is gezond eten luisteren naar wat verschillende voeding doet voor jouw lichaam.

En dat voelen en luisteren kost tijd maar als jij straks precies weet hoe jij vol energie de dag door komt zonder vage klachten dan zul jij jezelf enorm dankbaar zijn.

Aan de slag
Laten we beginnen bij het observeren van je ontbijt. Hiervoor ga je naar oefening 7 ‘wat voel je’ in het werkboek. Wat eet je en hoe voel je je daarna? En uren later? En wanneer krijg je weer trek?

Wanneer jij dit een tijdje bijhoud kun je heel makkelijk verbanden leggen in welke producten voor jou werken.

Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld dat wanneer ze een lichte maaltijd eten als ontbijt ze in de middag rond een uur of 16.00 een dip krijgen waardoor ze gaan snaaien en komen er achter dat een stevig ontbijt zorgt dat ze de hele dag vol energie zitten. En nogmaals: dit is slechts een voorbeeld. Observeer jezelf de aankomende tijd, voel en luister naar je lichaam eens en kom er achter wat voor jou goed werkt.


Klik hier om naar oefening 14 te gaan

×
×

Winkelmand