3.2 Energiebehoefte berekenen

Jouw caloriebehoefte

Om te weten wat jij per dag kunt eten om niet aan te komen of af te vallen kun je hieronder berekenen.

Bereken via onderstaande knop jouw energiebehoefte

De berekening gedaan?
Dan weet jij nu precies hoeveel je mag eten wanneer je niet wilt afvallen of aankomen.

Wil je afvallen haal van de uitkomst 500 af en je weet precies hoeveel je mag gaan eten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jou kcal budget je dagelijkse focus krijgt.
Met het aantal calorieën dat er bij jou uitkwam, hoor je geen hoger te hebben tussendoor. Krijg je dit gevoel wel ga het volgende na:

  • Krijg je jouw aanbevolen hoeveelheid calorieën binnen?
  • Krijg je bij iedere maaltijd wat eiwitten binnen?
  • Drink je dagelijks 8 ruime glazen water?
  • Zit er niet langer dan 4 uur tussen je maaltijden in?

Hoe je ervoor zorgt dat je precies weet wat je binnenkrijgt?
Bijhouden van wat je elke dag eet en drinkt. Als goed is heb je de app My Fitness Pal (MFP) al gedownload. Hier vul je iedere dag in wat je eet en drinkt. Een Spaghetti Bolognese zelf gemaakt? Vul dan elk ingrediënt zelf in en kies niet voor een standaard menu zoals My Fitness Pal aangeeft. Het kost tijd, maar zo heb je het juiste inzicht in je voedingspatroon. En wat helemaal makkelijk is: met de app kun je je producten scannen en hij onthoud precies wat je eerder in hebt gevuld. Zo word het vanzelf makkelijker.

Vul dagelijks alles in. Dus letterlijk elk glaasje water, elk snoepje, elk klontje suiker in de thee, de boter die je op je brood smeert, de olijfolie waar je in bakt etc. Smokkel niet, daar heb je natuurlijk alleen maar jezelf mee. Om een nog duidelijker beeld te krijgen weeg dan eens op een keukenweegschaal je eten af. Zo weet je direct welke calorieën je in je mond stopt.

Je ontvangt van mij een voorbeeld dagmenu dat is aangepast op jouw doelen en behoeften om het je de eerste weekjes wat makkelijker te maken.

×
×

Winkelmand