Module 11

Buiten de deur

Hi you!

Welkom bij de elfde module. De module waarin ik je mee neem in hoe kun je het beste kunt omgaan met etentjes, feestjes, de feestdagen en vakanties.

Kortom hoe val je af buiten de deur?

Voor vele zijn dit namelijk moeilijke periodes, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vertel je hoe je deze dagen door komt en daarnaast gewoon kunt blijven genieten.

Dit gevoel herken je vast:
Je bent op een feestje en ziet allerlei lekkere hapjes en drankjes voorbij komen. Er wordt gevraagd of je zin hebt in een stuk taart. Je moet hard je best doen om je in te houden.
Hoe weersta je al die verleidingen?

Laat ik allereerst beginnen met: Een avondje uit eten, een stuk taart eten of ergens een borrel drinken betekent niet dat je gelijk een kilo zwaarder zal worden. Aankomen gebeurt alleen als je structureel te veel eet en drinkt dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Voel jezelf dus niet schuldig als je wat meer hebt gegeten dan dat de planning was. Jezelf herpakken, dat is de kunst!

Natuurlijk wil je wel opletten tijdens deze momenten, want je wilt de gezondste versie van jezelf worden en ik ga je hieronder wat tips geven hoe je dat het beste kunt doen.

Uiteten
Ook tijdens buiten de deur eten kun je opletten wat je in je mond stopt. Het is alleen de kunst om ook in een restaurant verstandige keuzes te maken.

Neem niet meer dan je thuis zou eten en kies bewust voor gezondere producten.
Check vooraf de menukaart. Het eten begint met een kritische blik naar de kaart.
Tegenwoordig heeft elk restaurant de menu kaart online staan.
Besluit vooraf hoeveel je wilt gaan eten of drinken.
Ga zonder honger de deur uit, zo voorkom je dat je ogen groter zijn dan je maag.
Eet langzaam en met aandacht: neem kleine happen en geniet bewust van wat je eet.

“Drink tussen elk glas alcohol 1 of 2 glazen water, zo voorkom je dat je meer alcohol drinkt dan je zou willen”

Welke gezonde keuzes je kunt maken?

Voorbeelden van gezonde keuzes
Slanke voorgerechten:

Hoofdgerecht

Nagerecht

Hierbij ook nog wat voorbeelden van hoeveel calorieën drankjes bevatten
Per 200 ml:

Coca cola
Coca cola light
Fanta
Sprite
Rivella
Ice tea
Ice tea green
Water
Glas rode wijn
Glas witte wijn

84 kcal
0,4 kcal
90 kcal
56 kcal
20 kcal
62 kcal
40 kcal
0 kcal
123 kcal
134 kcal

“I can’t control everything in my life, but I can control what I put in my body”

Feestjes
Het is lastig om altijd maar bij feestjes lekkere hapjes af te slaan. En continu nee zeggen tegen al het lekkers is niet leuk en al helemaal niet nodig. Je kunt ook meedoen zonder uit de bocht te vliegen.

“Geef snacks/tussendoortjes een cijfer. Alles onder een 8 laat je liggen.”

Vakanties
Ook tijdens vakanties kun je heel goed op je calorie inname letten.

Hieronder wat tips voor op vakantie. Daarnaast kun je alle bovenstaande tips ook gebruiken.

Zoals ik aan het begin al zei: Een avondje uit eten, een stuk taart eten of ergens een borrel drinken betekent niet dat je gelijk een kilo zwaarder zal worden.

Aankomen gebeurt alleen als je structureel te veel eet en drinkt dan je lichaam eigenlijk nodig heeft. Ik heb liever dat je geniet dan dat je stress krijgt van een etentje en een avondje stappen.

In module 1 heb je berekend hoeveel calorieën je kunt eten en drinken wanneer je niet af wilt vallen of aan wilt komen, jouw energiebehoefte. Vandaag de dag eet en drink je 500 kcal minder omdat je wilt afvallen. Mocht je dus 1 dag wat meer eten zal dat er niet voor zorgen dat je aankomt. 

Let op!
 Op dit moment wil je graag afvallen dus ga nu niet denken ‘mooi ik heb elk weekend 500kcal per dag meer te besteden’. Want nee dat heb je niet, ik heb het echt over 1x in de zoveel tijd en zorg dat je dan echt geniet! Als je dit iedere week gaat doen staat het jouw uiteindelijke doel volledig in de weg en word het moeilijk deze te behalen.

 

Genieten kan heel makkelijk binnen jouw caloriebudget. Houd er tijdens de overige maaltijden rekening mee, kies voor maaltijden die goed vullen maar niet te veel calorieën bevatten zodat in de avond de etentjes en feestjes geen moeilijkheden met zich mee brengen.

“Note to self: When I eat like crap, I feel like crap.

Opdrachten

© De Online Gewichtsconsulent  | Online Leeromgeving

© De Online Gewichtsconsulent  | Online Leeromgeving